Maarten Jense

 

maarten jense.jpg

 

Maarten Jense is sinds maart 2019 aan ons orkest verbonden. Hij is een allround musicus. Hij studeerde klarinet aan de conservatoria in Utrecht en Tilburg. Daarnaast volgde hij lessen compositie en orkestdirectie. Zijn huidige werkzaamheden bestaan uit een mix van doceren, dirigeren, componeren en arrangeren. Als klarinetdocent is hij verbonden aan het Muziek Dans Theater Collectief Hilvarenbeek. Hij dirigeerde diverse (harmonie)orkesten. Al meer dan 25 jaar is hij de muzikaal leider van het Klarinet Ensemble van Hilvarenbeek en omstreken. Datzelfde geldt voor het Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant, een orkest dat onder zijn leiding begon met 15 muzikanten en inmiddels is uitgegroeid tot 80. Hij componeerde zowel voor beroeps- als amateur muzikanten. Zijn arrangementen voor klarinetorkest worden over de hele wereld gespeeld.

 

Nico Haneveld (2012 - 2019)

 

Nico heeft ons orkest ruim zeven jaar onder zijn muzikale hoede gehad. Op ontspannen wijze heeft hij ons kennis laten maken met verschillende muziekstijlen. Doel was altijd de muziek te laten klinken zoals die bedoeld is: Tsjechische muziek klinkt Tsjechisch en op dansmuziek kun je echt dansen. Met groot respect voor iedereen liet hij iedere instrumentgroep tot zijn recht komen.

 

 

Cor van Rooy ♰ (2007 - 2012)

 

Het orkest is zeer veel dank verschuldigd aan Cor van Rooy, de man met zijn engelengeduld en zijn ongelooflijk gehoor. Hij heeft het orkest tijdens de eerste vijf jaar van ons bestaan op de rails gezet. Helaas is hij inmiddels overleden. De orkestleden die met hem hebben mogen werken, zullen hem met veel waardering en respect blijven herinneren.